Verschilbeelden bij Nachtlenzen
Door Emma van Doesburg
Het aanpassen van Nachtlenzen is een precies proces waarbij nauwkeurige beoordeling van topografische beelden essentieel is. Als contactlensspecialist werk je wellicht met verschillende topografen en software, elk met hun eigen terminologie en weergave.
Lees meerTopotips: 10 gouden tips!
Door Emma van Doesburg
Zoals jullie weten, en misschien wel van ons gewend zijn, denken we graag met jullie mee! Zo hebben we dat deze keer ook voor elkaar gekregen. Jullie meest gestelde vragen hebben wij verzameld. En de daarbij best passende oplossingen gaan we middels deze blog met jullie delen. We hebben het natuurlijk over de 10 gouden topotips die we voor jullie gemaakt hebben.
Lees meerHoezo Nachtlens PRO?
door Emma van Doesburg en Martijn van der Linden
In het jaar van het 20 jarige jubileum van Nachtlenzen komen we met de verbeterde versie. We stellen graag aan je voor: de Nachtlens PRO en Nachtlens PRO Toric. Maar waarom een nieuwe Nachtlens en wat heeft deze nieuweling op de markt te bieden ten opzichte van de vertrouwde Nachtlens 2 en Nachtlens 2 Toric? We leggen het je uit!
Lees meerMulti import methode: Samenvoegen van topografiebeelden in Easyfit
Door middel van deze nieuwe functie is het ons gelukt om uw topograaf nog slimmer te maken. Easyfit scant automatisch de ingeladen topografiebeelden en geeft een melding als bepaalde topografiebeelden te veel afwijken van de standaard. U kunt de beelden selecteren die geschikt zijn, waarna hiervan een gemiddelde wordt berekend. Daarmee creëert Easyfit altijd een optimaal topografiebeeld voor het aanmeten van lenzen.
Lees meerTopografiebeelden combineren
Door Emma van Doesburg
Met deze nieuwe functie in Easyfit 'Topografiebeelden combineren' beschik je als specialist over een zeer interessante tool. Deze nieuwe functie maakt je topograaf slimmer. Het is een zeer handige functie voor elke lensaanpassing, maar een vereiste om de Nachtlens PRO aan te kunnen meten. Hoe de functie precies werkt en hoe je er je voordeel mee kunt doen in jouw contactlenspraktijk leggen we je graag uit in deze handleiding.
Lees meerCheck & Bestel
Door Emma van Doesburg
Binnen Easyfit kun je gebruikmaken van een super handige functie: Check & Bestel. Een functie die alleen beschikbaar is voor Nachtlenzen en die erop is gericht om het doen van een bestelling voor jou als contactlensspecialist zo makkelijk mogelijk te maken. Of het nu gaat om een eerste aanmeting of een ervaren lensdrager; Check & Bestel ontzorgt.
Lees meerDuidelijkheid verkrijgen in het onderhouden van contactlenzen
door Patricia Flores
Volledige naleving van het onderhoud van contactlenzen is zeldzaam. Slechts 15% van de contactlensdragers voert elke stap uit bij het verzorgen en reinigen van hun lenzen. Hoewel lenzen schoon lijken voor patiënten, weten we dat er submicroscopisch vuil en micro-organismen op de lens kunnen achterblijven die het menselijk oog niet kan zien. Vooral bij medische/speciale lenzen.
Lees meerDisposable lenzen: een win-winsituatie voor patiënten en specialisten
door Brian Tompkins, Optometrist
Iedereen die hulp nodig heeft om zijn zicht te corrigeren, kan contactlenzen dragen. Iedereen. Ongeacht hun leeftijd. En vandaag ben ik blij om te zien dat steeds meer mensen kiezen voor contactlenzen. Vooral de daglenzen. De nieuwste gegevens tonen aan dat de markt voor daglenzen naar verwachting een jaarlijkse groeisnelheid van bijna 10% zal hebben. Sterker nog, dagelijkse wegwerplenzen zullen naar verwachting de hoogste groeisnelheid hebben binnen de hele lenzenmarkt in de komende zes jaar.
Lees meerWij kijken anders naar R&D
door Steve Newman
Menicon is ontstaan uit een ‘primeur’. Menicon werd opgericht in 1951 door Kyoichi Tanaka, die baanbrekend werk verrichtte door de eerste contactlens van Japan te ontwikkelen. Sindsdien staat ontdekking centraal bij alles wat we ondernemen.
Lees meerEen patiëntgerichte benadering van sclera contactlenzen
door Esther-Simone Visser en Henny Otten
Moderne scleralenzen worden door velen beschouwd als revolutionair. Ze kunnen voorkomen dat er een noodzaak is voor hoornvliestransplantaties, ze kunnen wanhopig gezochte verlichting bieden aan patiënten die last hebben van droge ogen of hun oog niet volledig kunnen sluiten, en ze kunnen zelfs het zicht redden.
Lees meerAlle multifocale aanpasadviezen op een rijtje
door Lisette Silvius
Een van de belangrijkste zaken bij het aanmeten van multifocale lenzen, is het volgen van het aanpasadvies behorende bij die specifieke lens. Voor ons multifocale portfolio hebben we per lenstype het aanpasadvies samengevat. En daarnaast geven we je graag nog wat tips mee voor een succesvolle aanmeting.
Lees meerMultifocale lenzen als anti-aging product
Geschreven door Ellen Fries (Menicon Duitsland)
Kunt u zich iets bedenken waardoor iemand er ouder uitziet dan armen die steeds langer worden of een hoofd dat krampachtig naar achteren is gekanteld wanneer men de kleine lettertjes probeert te lezen? Het is dus een goede zaak dat er iets is dat ons zicht helpt, ons er jonger doet uitzien, dat gemakkelijk te gebruiken is, dat geen pijn doet en financieel niet kostbaar is - de oplossing is multifocale contactlenzen!
Lees meer10 Tips voor multifocaal
door Lisette Silvius
Het aanpassen van multifocale lenzen is voor sommigen van ons nog iets waar we tegenop kijken. Het klinkt ingewikkeld, maar met een beetje oefening en de juiste producten valt dit allemaal reuze mee. Kennis en kunde op het gebied van multifocale aanpassingen onderscheiden je van de rest. We helpen je graag op weg met 10 tips.
Lees meerAanpassing Daytime (Toric) op een gelaserde cornea
door Erik van der Ven
Regelmatig zien we mensen die gelaserd zijn, waarbij we naar verloop van tijd constateren dat ze toch weer een correctie nodig hebben. Het dragen van zachte contactlenzen zal vaak niet meer mogelijk of lastig zijn omdat de cornea na zo’n behandeling wel heel vlak geworden is. Speciale harde lenzen kunnen meestal wel worden aangepast.
Lees meerEasyfit voor dummies
door Ilse Stok
Voor dummies? Hoezo voor dummies? We doelen uiteraard op de populaire boekenreeks met handleidingen over elk onderwerp dat je maar kunt verzinnen. En een uitgebreide handleiding voor Easyfit zou menigeen best goed van pas komen. Dus we nemen je graag van A tot Z mee in de mogelijkheden van Easyfit. Zodat je binnen je lenspraktijk optimaal gebruik kunt maken van alle mogelijkheden.
Lees meerMeer hygiëne en veiligheid met Miru disposable contactlenzen
door Ellen Fries (Menicon Duitsland)
Als je zou vragen wat iemands belangrijkste zintuig is, zouden de meeste mensen waarschijnlijk antwoorden met : “mijn zicht”1. Bij Menicon zijn we het daar helemaal mee eens. Zien is leven, denken wij. Dat is ook de reden dat onze uitgebreide familie met disposable contactlenzen Miru heet, het Japanse woord voor waarnemen.
Lees meerObjectieve subjectieve ervaring
Door Nathalie Kaat
De wereld is gevuld met verschillende mensen met verschillende meningen. Iedereen is anders en bekijkt dingen vanuit zijn eigen perspectief. En dat is mooi, dat geeft de wereld om ons heen kleur! Hoewel het soms de communicatie wat lastig kan maken; want hoe houd je bijvoorbeeld de subjectieve ervaringen van je lenzen dragende klanten objectief?
Lees meerTopograafsystemen op een rij
door Fokko Trip
Keuzestress, iedereen heeft er wel eens mee te maken. Gelukkig kan Fokko een handje helpen. Om uw keuze voor een topograaf te vereenvoudigen heeft hij de voor- en nadelen van de drie meest gebruikte systemen op een rij gezet.
Lees meerDe AVG en online lenzen bestellen
Door Janneke Kuipers
In de vorige blog werden de voordelen van online bestellen belicht en hoe handig Easyfit te gebruiken is als database van alle bestellingen. Nu denkt u misschien: alles is terug te zoeken, ook voor de medewerkers van Menicon. Maar dat is helaas niet helemaal waar....
Lees meerDe voordelen van online lenzen bestellen
Door Janneke Kuipers
Dit keer geen blog over lenzen aanpassen maar over de voordelen van online bestellen met ons programma Easyfit. Besteld u al online?
Lees meerWat is de verwachting van klanten en houding van contactlensspecialisten ten aanzien van presbyopie?
Door Fokko Trip
Presbyopie, oftewel ouderdomsverziendheid. Er zijn allerlei middelen ter correctie van presbyopie. Een bril is veruit de meest voorkomende gebruikte middel. Maar wat zijn de kansen van multifocale lenzen? En wat zijn de verwachtingen van klanten en hoe gaan contactlensspecialisten hiermee om?
Lees meerCommerciële ondersteuning bij Nachtlenzen
door Annelies van der Ven
In onze blogs spreken wij regelmatig over het aanmeten van Nachtlenzen. Over welke uitdagingen u tegen kunt komen en natuurlijk over hoe u deze kunt oplossen. Nu weet u waarschijnlijk dat onze collega’s van Professional Services u graag ondersteunen als het gaat om de techniek achter de lenzen. Maar wist u dat wij u ook kunnen ondersteunen in de verkoop van Nachtlenzen?
Lees meerMilieubewust lenzen dragen
door Mariska van Brummelen
Plastic afval, het is een hot topic de laatste jaren. Met name de groeiende hoeveelheid en de slechte invloed ervan op het milieu zijn dingen die steeds meer mensen zorgen baart. Maar hoe zit dat eigenlijk met contactlenzen en hun, veelal van plastic gemaakte, verpakking?
Lees meerLenzen desinfecteren in tijden van COVID-19
door Fokko Trip
Zoals veel academische en klinische experts hebben geadviseerd, is het tijdens deze COVID-19-pandemie erg belangrijk om contactlenzen goed te desinfecteren om een goede hygiëne te behouden en mogelijke infectie te voorkomen. Progent is hier het perfecte middel voor! Fokko legt uit waarom aan de hand van wetenschappelijke studies.
Lees meerOp eenzame hoogte
door Ilse Stok
Bij het aanmeten van lenzen streef je als specialist naar een centrale, comfortabele, goed zittende lens, een gezonde cornea, een goede én stabiele visus en uiteraard een tevreden lensdrager. Maar wat als je te maken krijgt met een high rider? Ilse neemt je mee naar de top en geeft je een aantal handvatten om op terug te grijpen!
Lees meerOnline Miru trainingen
door Menicon
Er zijn verschillende online Miru trainingen beschikbaar. Leer alles over de Miru maandlenzen en de 2 soorten Miru daglenzen via deze interactieve e-learning modules!
Lees meerMiru 1day UpSide e-learning
door Menicon
Miru 1day UpSide is een lens van hoogwaardig siliconen hydrogelmateriaal voor hygiënische en probleemloze handling en het comfort van een zacht, superglad, zuurstofdoorlatend materiaal. Leer alles over de unieke eigenschappen door middel van de interactieve training.
Lees meerContactlenzen dragen na corneale crosslinking, kan dat?
door Erik van der Ven
Deze vraag, uit de titel, wordt mij en mijn collega’s van Professional Services regelmatig gesteld. Het antwoord is, ja dat kan. We moeten alleen wel bepaalde factoren in acht nemen
Lees meerContactlenshygiëne en besmetting van de lenshouder: een aantal tips
door Fokko Trip
In de tijd van het coronavirus letten we allemaal extra op, onder andere, op onze handhygiëne. Zeker als het gaat om het indoen en uithalen van contactlenzen. Maar hoe gaan we om met onze contactlenshouder?
Lees meerTraining Miru 1month Familie
door Menicon
De lenzen in de Miru 1month familie zijn sterk zuurstofdoorlatende, hoogwaardige maandlenzen voor gezonde ogen die de hele dag comfortabel gedragen kunnen worden. Ontdek de mogelijkheden en voordelen van deze maandlenzen door middel van een interactieve online training.
Lees meerMeet eens over de lenzen heen! (Deel 2)
door Sander Sterk
In deel 2 beschrijft Sander een aantal extra inzichten die u kunt verkrijgen door een topograafmeting te doen terwijl de consument contactlenzen draagt.
Lees meerMeet eens over de lenzen heen! (Deel 1)
door Sander Sterk
Je zult misschien denken: “dat doe ik altijd al”. Jawel, maar met over de lenzen heen meten wordt dikwijls een refractie bedoeld. Niets mis mee natuurlijk, maar het zou jammer zijn als we ons alleen daartoe beperken. Sander legt in dit artikel uit welke mogelijkheden er nog meer zijn.
Lees meerMiru Flat Pack e-learning
door Menicon
Miru 1day Flat Pack, de ideale daglens voor iedere situatie. Ontdek de mogelijkheden van deze lens in een unieke verpakking door middel van een gratis interactieve online training.
Lees meerDoe de Contactlens Quiz!
door Sander Sterk
We hebben een contactlenzen quiz samengesteld. Durft u uw kennisniveau te testen?
Lees meerMenicon Live: NCC editie
door Sander Sterk
In verband met de verplaatsing van het NCC hebben wij zondag 15 maart het webinar 'Menicon Live: NCC editie' uitgezonden. Ik en mijn collega's Fokko en Evert vertelden over het Menicon Bloom behandelplan met de toevoeging Menicon Bloom Day, over Kisu onze nieuwe multifocaal torische maandlens en over onze mogelijkheden op het gebied van protected brands.
Lees meerDimple veiling… wat is het en hoe ontstaat het?
door Ilse Stok en Sander Sterk
Bij dimple veiling vormen zich kleine luchtbelletjes onder de contactlens. Deze worden als het ware onder de lens gezogen en komen hier vast te zitten. Vervolgens drukken deze luchtbelletjes in het cornea-epitheel waardoor er kleine kuiltjes ontstaan. Kan het veel kwaad?
Lees meerNKL Live: myopie controle (deel 2)
door Wouter van der Bent
Dinsdagavond 19 november was het tijd voor NKL Live: Myopie Controle deel 2. Ik en mijn collega Daniël vertelden over het belang van myopie controle en over de toepassing in de praktijk door middel van het Menicon Bloom behandelplan. Heb je het niet live kunnen volgen? Kijk de uitzending dan hieronder terug.
Lees meerWarpage door zachte lens
door Wouter van der Bent
Vaak wordt er bij de passing van zachte lenzen alleen naar beweging, centratie en diameter gekeken. In dit blog laat Wouter zien dat het bij de passing van zachte lenzen noodzakelijk is om verder te kijken dan deze 3 'stokpaardjes'.
Lees meerNKL Live: myopie controle (deel 1)
door Sander Sterk
Dinsdagavond 29 oktober was het weer tijd voor NKL Live. Ik vertelde over het belang van myopie controle en over de laatste wetenschappelijke inzichten op dit gebied. En over hoe we die kennis kunnen vertalen naar de praktijk. Met het Menicon Bloom behandelplan kun je veilig en effectief aan de slag met myopie controle. Heb je het niet live kunnen volgen? Kijk de uitzending dan hier terug.
Lees meerWees niet te soft bij heraanpas hard
door Wouter van der Bent
Wouter vertelt over een bepaald type lensdrager, degene die we waarschijnlijk allemaal wel kennen. Draagt al sinds mensenheugenis harde lenzen, is niet erg trouw met lenscontroles en ziet, zolang de lens heel blijft, niet de noodzaak tot het vervangen ervan. Wat te doen als we bij deze drager warpage zien in de topobeelden?
Lees meerVIDEO: Corneadiameter opmeten met uw topograaf
door Sander Sterk
Soms is het lastig om de juiste corneadiameter te bepalen met een topograaf. Van de vier meest gebruikte soorten software voor topografen (Medmont, Phoenix, Oculus en Topcon) heeft Sander in aparte video's uitgelegd hoe u het beste de corneadiameter kunt opmeten.
Lees meerNog eenvoudiger Nachtlenzen bestellen met ‘Check & Bestel’ in Easyfit
door Fokko Trip
Vanaf vandaag kunt u bij het bestellen van Nachtlenzen in Easyfit gebruikmaken van de functie ‘Check & Bestel’. Deze functie maakt het nog gemakkelijker om Nachtlenzen te bestellen. Begint u net met het aanmeten van Nachtlenzen, bent u niet helemaal zeker van de beelden die u heeft gemaakt of heeft u een vraag over uw bestelling? Met de 'Check & Bestel' functie vraagt u ons mee te kijken met uw bestelling.
Lees meerBitorische lenzen in de praktijk
door Sander Sterk
In de eerste drie blogs van de serie over bitorische lenzen heeft Sander de theorie achter het aanpassen van deze lenzen beschreven. Maar hoe ga je in de praktijk te werk en hoe kun je de stappen volgen die Easyfit neemt? In dit blog beschrijft Sander stap voor stap wat er allemaal gebeurt tijdens het bestellen van bitorische lenzen.
Lees meerBitorische lenzen voor het corrigeren van een restcilinder
door Sander Sterk
In het vorige blog over bitorische lenzen hebben we gekeken naar het creëren van een betere pasvorm. Dit deel gaat in op de tweede reden om gebruik te maken van bitorische lenzen: het corrigeren van een restcilinder.
Lees meerBitorische lenzen voor een betere pasvorm
door Sander Sterk
In het inleidende verhaal over bitorische lenzen hebben we geleerd dat er twee redenen zijn om bitorische lenzen aan te passen: het creëren van een betere pasvorm en het daarnaast corrigeren van een restcilinder. Dit blog gaat over die eerste reden: de pasvorm.
Lees meerBitorische lenzen, onterecht ingewikkeld gemaakt
door Sander Sterk
Wereldwijd gezien is Nederland een écht harde lenzen land. Harde lenzen zijn verkrijgbaar in vele variaties, er is keuze te over. Heel fijn dat grote aanbod, maar hoe maak je dan de juiste keuze? En als het gaat om een torisch oog? Dan zijn er nog meer mogelijkheden. Eén van die extra mogelijkheden is de bitorische lens. Het valt mij op dat veel mensen dit onderwerp moeilijk vinden, waarschijnlijk omdat er vaak onnodig complex over gesproken wordt. Maar zo ingewikkeld hoeft het niet te zijn. Het hangt juist allemaal van logica aan elkaar.
Lees meer(Auto)compliance
door Lambert Mulder
Compliance en contactlenzen is een actueel onderwerp en hierover zijn vele artikelen gepubliceerd zoals het artikel ‘Non-compliance with lens wear and Care practices: A Comparative Analysis.’ Mooi is in deze niet echt het juiste woord, je zult later begrijpen waarom.
Lees meerNóg meer comfort dankzij nieuw lensmateriaal voor harde contactlenzen
door Fokko Trip
NKL biedt een reeks van contactlensmaterialen en –ontwerpen. De eigenschappen van contactlensmaterialen en de verzorging van contactlenzen bepalen in veel gevallen het comfort en de bevochtiging. Goede bevochtiging van contactlenzen krijgt van ons als contactlensleverancier veel aandacht.
Lees meerDe 5 meest gestelde vragen over Indivisual
door Fokko Trip
Onze nieuwe zachte maandlens Indivisual is al voor veel consumenten een perfecte zichtoplossing gebleken. Het aanpassen via Easyfit op basis van hoogte en tangent is voor velen inmiddels routine. Toch worden er ook genoeg vragen gesteld over de lens en het aanpassen ervan. Onze adviesafdeling beantwoordt deze vragen uiteraard graag, maar we dachten dat een overzichtje best handig zou zijn. Dus hebben we de 5 meest gestelde vragen over onze Indivisual maandlenzen op een rijtje gezet.
Lees meerSclerale lenzen: waarom zijn vormen belangrijk?
door Fokko Trip
Ons inzicht in de vorm van het hoornvlies heeft sinds jaar en dag allerlei contactlensdesigns opgeleverd, met als resultaat een verbetering van de visus en comfort. Echter, toen sclerale lenzen hun opwachting maakten, begonnen onderzoekers zich af te vragen hoe toepasbaar hun kennis van de vorm van het hoornvlies is bij het ontwerpen van een lens die over het hoornvlies valt.
Lees meerNKL Live: Topo vs. Respons
door Sander Sterk
Tijdens dit webinar gaat Sander in op het doorvoeren van responsen aan de hand van een aantal Nachtlens-casussen.
Lees meerDe automatische vs. de handmatige corneadiameter
door Lambert Mulder
In zijn nieuwste blog vertelt Lambert over het verschil tussen de door een topograaf automatisch gemeten corneadiameter en de handmatig gemeten corneadiameter. Het blijkt erg nuttig om in het meetprogramma nog even na te gaan of de aangegeven diameter klopt. Gelukkig bevatten topografen hiervoor handige tools.
Lees meerSymmetrie en patronen in de lensberekening
door Lambert Mulder
Sander heeft onlangs Topotip 7 geschreven, een interessant blog over het belang van symmetrie bij het maken van topobeelden. Dit is een mooi verhaal om op verder te borduren. Het onderwerp van dit blog is daarom: let op symmetrie en patronen in de lensberekening.
Lees meerTerugblik NKL Live: De beperking van e-waardes
door Sander Sterk
In de terugblik op de eerste editie van NKL Live zet Sander de belangrijkste punten uit de presentatie nog even op een rij.
Lees meerKijk onze eerste NKL Live webinar terug
door Sander Sterk
Dinsdagavond 30 mei zonden we de eerste editie van NKL Live uit. Een live webinar waarin Sander vertelde over de beperking van e-waardes. Vanaf nu is de video beschikbaar op ons blog. U kunt het dus op elk gewenst moment nog eens terugkijken.
Lees meerLenzen en zwangerschap
door Bianca Schut
Voor dit blog heb ik mezelf verdiept in mijn persoonlijke uitbreiding. Ik wil jullie dan ook graag meenemen in de wereld van de zwangerschappen. Wat verandert er nou hormonaal, systemisch en lichamelijk en welk effect zou een zwangerschap kunnen hebben op het dragen van lenzen?
Lees meerDe behandeling van lenzen door dragers
door Wilfred van der Tuuk
In de vorige twee blogs over moderne RGP-materialen bespraken we al de veranderingen die lensmaterialen de afgelopen 20 jaar hebben ondergaan. Is het omgaan met lenzen de afgelopen jaren dan ook veranderd of gaan we nog net zo met onze lenzen om als vroeger?
Lees meerOmgaan met moderne RGP-materialen
door Wilfred van der Tuuk
Dit blog sluit aan op het blog over lensmaterialen en handling. Daarin ging het over de modernisering van lensmaterialen en de zaken die van invloed kunnen zijn op het dragen van lenzen. Dit deel gaat over het omgaan met deze moderne materialen.
Lees meerModerne RGP-lensmaterialen vs. de moderne wereld
door Wilfred van der Tuuk
Dit blog is de eerste in een drieluik over moderne RGP-lensmaterialen en de behandeling hiervan. In dit eerste deel ga ik in op de moderne materialen en de veranderingen in de moderne wereld die van invloed kunnen zijn op het dragen van contactlenzen.
Lees meerDe invloed van lichtsterkte en accommodatie op het dragen van multifocale contactlenzen
door Fokko Trip
Wat is de invloed van lichtsterkte en accommodatie op de pupilgrootte en de locatie van de centrale pupil? En hoe beïnvloedt dit de visus bij het dragen van multifocale contactlenzen?
Lees meerStaining bij Nachtlenzen
door Nathalie Kaat
Voor het aanmeten van Nachtlenzen® is het belangrijk te weten of de betreffende corneae vrij zijn van onder andere staining, littekenweefsel en infiltraten. Om die reden zouden de corneae bij het vooronderzoek middels fluocontrole beoordeeld moeten worden op eventuele aanwezige bijzonderheden en op hun algehele conditie.
Lees meerLenzen voor de vlakkere radii
door Lamber Mulder
In Nederland komen we vaker consumenten tegen met vlakkere radii dan gemiddeld. Met welke lens krijg je dan toch een goede passing?
Lees meerNanogloss™, een pareltje binnen de nanotechnologie
door Lambert Mulder
Nanotechnologie wordt tegenwoordig in allerlei producten toegepast. Ook binnen de ontwikkeling van lenzen is dit erg nuttig.
Lees meerDimple veiling herkennen en voorkomen
door Ilse Stok
Bij dimple veiling ontstaan er luchtbellen onder een contactlens. Deze luchtbellen komen onder de lens vast te zitten. De belletjes drukken vervolgens in het cornea-epitheel waardoor er kleine kuiltjes kunnen ontstaan. Het ontstane oppervlak lijkt op het oppervlak van een golfbal of sinaasappelhuid.
Lees meerVerwachtingsmanagement bij Nachtlenzen®
door Bianca Schut
Nachtlenzen zijn een populair product. Steeds meer mensen raken bekend met de techniek en het aantal dragers groeit gestaag. Bij dit product is goede voorlichting aan de consument zeer belangrijk. Daarnaast kan de gewenningsperiode worden vergemakkelijkt met het aanbieden van de juiste tijdelijke ondersteunende producten. Het duurt namelijk een aantal weken voordat het zicht overdag optimaal is. In deze casus bespreken we het aanmeten van nachtlenzen, de ondersteuning gedurende de gewenningsperiode en de ervaringen van de consument.
Lees meer